Nytt kamera, nye muligheter! FX here i come!

Plutselig var det fullformat i hende. Herlig. Tok endelig steget.

Valget mitt ble tilslutt Nikon D610.

Nikon-D610-Top-View2013-10-31 17.49.22

Nikon D610 ble gitt ut i oktober 2013. 3 år etter jeg kjøpte mitt forrige kamera D300s. Grunnen til at jeg valgte D610 og ikke noe annet var hovedsaklig at jeg ville ha Fullformat. Var lei av å ikke kunne ta skikkelige bilder i ISO høyere enn 800. På D610 er det lite støy på bilder helt opp til ISO2800. Altså en helt ny verden iforhold til D300s som jeg sjeldent bevegde meg over ISO640.

Men overgangen til FX var litt tung må jeg si, fordi jeg måtte kvitte meg med de to favorittobjektivene mine: Nikkor AF-S DX 17-55/2,8 G ED og Nikkor AF-S DX 12-24/4,0 G IF-ED.

For å erstatte disse to måtte jeg skaffe meg to nye, jeg valgte å fokusere på erstatter for 17-55mm. Så etter en god del tråling på nettet, og gode innspill fra en kompis (http://www.wilde-photography.net/ ) ente jeg med Tamron AF SP 24-70/2,8 Di VC USD.

tammy

Fikk den grisebillig i København. 5900,- kun demobrukt i butikken. Helt feilfri. Nydelig linse. Kan ikke si at jeg har vært så konfertabel med en 3. parts-linse noen gang. God byggkvalitet, fokus er rask og presis. Den ligger vannvittig godt i handen, og på Nikon d610en er den perfekt balansert.

Foreløpig har jeg ikke tatt alverden bilder enda med D610en, men jeg var overrasket over hvor fort det gikk å vende seg til de nye menyene og knappene. Trodde faktisk det ville være litt som å nedgradere fra det proffesjonelle oppsettet som jeg følte det var på D300s, men det var det altså ikke. Spesielt likte jeg U1 og U2 funksjonen. Noe jeg virkelig har savnet på D300s. Noe av det første jeg gjørde var å låse U1 til HDR funksjonen. Den har jeg lekt meg mye med, og må si jeg er storfornøyd med den.

_webgamle-bergen

Slik som dette, tatt i kraftig motlys.Hadde dette vært på det gamle kameraet hadde nok du enten kunne valgt mellom himmel eller forgrunn. så over eller undereksponere en av de to. Men med HDR funksjonen ble bildet automagtiskt slik. Rett utav kameraet. OG det likte jeg. Til og med uten HDR funksjonen oppdaget jeg med en gang at kameraet taklet de kraftige kontrastene mye bedre enn jeg er vant med. Herlig med andre ord.

Lukkerlyden fra D610. Ikke den Q-mode biten som skal være stille (den er langt fra stille), men den vanlige, rett og slett nydelig. Noe helt annet enn fra D300sen som var så kraftig at en ble vant til at folk snudde seg når en fyrte løs små serier.

Fokusen er mye raskere på AF-D linsene mine. Det hadde jeg heller aldri trodd. Følte at på Nikkor 80-200mm AF-D (push and pull variaten) ble fokustiden fra nærgrensen til infinity omtrent halvvert. Nydelig.

Jeg har fått testet kameraet i mørke omgivelser, og må si at der opplevde jeg kameraet akkurat slik jeg hadde håpet på. Den tar skarpe bilder, og fokus er dead-on hver gang.

 

Og sist men ikke minst, akkurat det jeg håpet på. Sylskarp forgrunn med en behagelig bakgrunn.

jonas-cap

Gleder meg til å ta mer bilder når jeg har tid, og ikke minst virkelig teste det i studio.

2013-11-02 12.26.18

Legg igjen en kommentar